CredPoint ingår avtal med Aura Cloud för leverans av sin tekniska plattform

CredPoint och Aura Cloud ingår avtal där Aura Cloud skall leverera CredPoints tekniska plattform för framtidens kreditkontroller, med start i Sverige.

Första versionen som ska lanseras är en lösning för kontroll av kreditengagemang i realtid bland anslutna banker och finansiella institut. Lösningen kräver inget centralt kreditregister som behöver underhållas och lagras – allt sker i realtid och helt utan begränsningar. Anslutna aktörer kommer snabbt att dra nyttan av CredPoints lösning då den sänker riskerna vid kreditbeslut och kan bidra till att bankernas kreditförluster minskar, något som marknaden saknat under en längre tid.

CredPoint möjliggör också att ett djupgående samhällsproblem kan motarbetas. Möjligheterna att konsumera på kredit, spela bort mycket pengar på kort tid och att skuldsätta sig hos flera kreditgivare samtidigt har vuxit kraftigt. Det har skapat en, för samhället och för enskilda individer, farlig skuldsättning som CredPoints tjänster kan bidra till att förhindra.

 

Otroligt kul samarbete som vi länge sett fram emot. Projektet är nu i full gång och alltid uppfriskande med kunder som vill utmana vår bankplattform och tänka nytt – det är då vi trivs som bäst. Ett intensivt projekt med många banker och finansiella institut som ska integreras. En superstart på 2022 helt enkelt och stort tack för förtroendet, CredPoint.”

Tobias Hertzman, Säljdirektör på Aura Cloud

 

”Valet av leverantör föll ganska snabbt på Aura Cloud, mycket tack vare deras flexibla bankplattform samt deras agila förhållningssätt till vår affärsidé. En klar fördel med att ha en leverantör som Aura Cloud i ryggen är ju dels förståelsen för komplexiteten i vår lösning men också att vi kan dra nytta av att de kan hjälpa de banker som vill ansluta sig till CredPoint men av olika anledningar inte har förutsättningarna själva.”

Ivo Leszczynski, CTO på CredPoint

 

Om Aura Cloud

Är du redo för framtidens bankplattform? Med över 10 års utveckling och 6500 olika API-anrop erbjuder Aura Cloud en av världens mest effektiva bankplattformar. Aura Clouds molnbaserade bankplattform ger dig flexibiliteten att möta snabbt föränderliga marknadsbehov medan du fokuserar på din affärstillväxt.

Med Aura Cloud kan nya affärsidéer, produkter och processer lanseras snabbt – vilket ger dig möjlighet att fånga affärsögonblicken när de händer och få full kontroll kring hela kundresan. De flesta banker använder föråldrade system som är dyra, ineffektiva och svåra att använda. Aura Cloud hjälper dig att fokusera på det du gör bäst, ge din bank alla verktyg den behöver och samtidigt frigöra tid.

Inga fler dyra projekt, långa ledtider och höga driftskostnader. Med Aura Cloud väljer du de tjänster du behöver och betalar bara för det du använder.

Kontakt

Tobias Hertzman, Säljdirektör Norden

www.auracloud.com

tobias@auracloud.com

+46 73 612 66 66

Andra nyheter

E-post:
hello@credpoint.se

Karriär:
career@credpoint.se

© 2022 CredPoint Sweden AB. 
Integritetspolicy