Välkommen Jonas Brenner – ny VD på CredPoint

Jonas Brenner har ett imponerande CV och erfarenhet speciellt inom konsumentkrediter. På Carnegie jobbade han som bl.a kreditchef, senare som VD på PayEx Credit. På Bluestep var han ansvarig för privatlån, analys, business control och strategi. Senast kommer han från Gazella där han varit VD. 

– Jag ser att CredPoint har en mycket ljus framtid och det är såklart därför jag valde att gå in i bolaget. Det började med en fika med Hira, och vi pratade mycket om marknaden i stort och behovet av smartare lösningar gällande kreditengagemang. Här fyller CredPoint en lucka med något som tidigare saknats inom området och det finns goda möjligheter att göra skillnad på flera olika nivåer. Allt från ett samhällsperspektiv med överskuldsättning, till mer träffsäker kreditgivning hos aktörer som fyller en viktig funktion till att hjälpa individer att undvika överskuldsättning. 

Jonas erfarenhet av kreditmarknaden och en tro på att göra skillnad på ett övergripande plan, gör att han ser stor potential i CredPoints erbjudande.

– Jag tror jag har en god bild över behovet hos de aktörer som är i stort behov av CredPoints lösning både gällande kreditgivning, men också för att bättre kunna förstå konsumentledet. Jag ser fram emot glada dagar med CredPoint, och att vi tillsammans med styrelsen, Hira och Ivo tar ut CredPoint ut på marknaden och gör en skillnad som gynnar alla, säger Jonas.

CredPoint är i en stark tillväxtfas och intresset för ett modernt kreditverktyg som tillhandahåller information om kreditengagemang i realtid är stort. Här fyller CredPoint en lucka då långivare är i stort behov av realtidsdata, och bidrar i stort till en trygg ekonomi, både för konsument och samhälle. 

Föregående VD:n och grundaren Hira Syed tar nu rollen som CPO (Chief product officer) och kommer att jobba tätt ihop med Jonas och Ivo Leszczynski (CTO) för att ta CredPoint ut på marknaden. 

– Vi är oerhört glada över att ha med Jonas på vår resa. Han har en gedigen erfarenhet från kreditmarknaden och en god förståelse för behovet hos långivare när det gäller kreditinformation och kreditbedömning. Vi har en väldigt spännande höst framför oss och jag ser fram emot att jobba tillsammans med Jonas och Ivo för att lansera CredPoints lösning.

Andra nyheter

Vår realtidsdrivna kreditinformation skapar en mer hållbar kreditmarknad. Tillsammans med långivarna samlar vi in information om aktiva låneansökningar, skulder och krediter i realtid. Det stärker din affär och skapar en trygghet för alla inblandade. 

Kontakta oss för att få veta mer om våra produkter.

Credpoint för utvecklare

Inom kort kommer du här att hitta allt du behöver för att förstå hur din organisation kan integrera mot Credpoint och koppla upp sig och ta del av nästa generations kreditinformation.

Under tiden får du gärna maila oss på: tech@credpoint.se

Logga in

Inom kort kommer du här att kunna logga in i våra olika tjänster.

Har du någon fråga eller behöver du hjälp? Kontakta oss.