Om Credpoint

Credpoint är en möjlighet för banker och kreditgivare att sätta stopp i tid med hjälp av realtidsdata.

Att ta en kreditupplysning låter heltäckande, men idag kan du bara beställa information från aktörer som använder stängda databaser. Svaret beror alltså på vem du frågar. Databaserna uppdateras också ibland så sällan som var trettionde dag. En pressad person eller en oseriös aktör kan enkelt lura det traditionella systemet. Idag kan därför en person med kritisk ekonomi ta fem lån samtidigt på fem olika banker. Det accelererar den privata överskuldsättningen i Sverige och utsätter företag för onödiga och stora risker. 

Därför startade vi Credpoint. Vårt recept för att lösa situationen är en teknisk plattform som låter banker och kreditgivare enkelt dela realtidsdata med varandra. Samtidigt förblir Credpoint en oberoende och samlande aktör som endast bedriver tjänsteutveckling inom kreditupplysning.

CredPoint grundades hösten 2021 med målet att uppdatera kreditmarknaden. Initiativet kom till efter omfattande erfarenhet inom bank- och försäkringsbranschen, och ett behov av ett nytt och förbättrat system för att hantera skulder och krediter.

Credpoint lanserar sina traditionella kreditupplysningar under Q4 2023 och öppnar realtidsregistret mot Företag under 2024.

Vill du veta mer eller har du andra frågor? Tveka inte att kontakta oss.

Hör gärna av dig med dina frågor!

Credpoint logo outlined - kreditinformation

Kontakta oss!

Credpoint för utvecklare

Inom kort kommer du här att hitta allt du behöver för att förstå hur din organisation kan integrera mot Credpoint och koppla upp sig och ta del av nästa generations kreditinformation.

Under tiden får du gärna maila oss på: tech@credpoint.se

Logga in

Logga in på våra tjänster här.

Har du någon fråga eller behöver du hjälp? Kontakta oss.