Credpoint välkomnar Skri-registret

Överskuldsättningsutredningen gällande ett förstärkt konsumentskydd mot riskfylld kreditgivning och överskuldsättning har presenterats. Utredningens förslag innehåller bl.a. ett förslag om införande av ett obligatoriskt system för register över skuld- och kreditinformation, ett Skri-register.

Vi välkomnar utredningens förslag och är stolta över att kunna erbjuda marknaden en teknisk plattform som matchar ambitionerna med detta register.

Här är några viktiga fördelar med CredPoints tekniska plattform:

En mer heltäckande bild över en individs kreditsituation, vilket är något som CredPoint erbjuder genom vår avancerade tekniska plattform som tillhandahåller betydelsefull, djupgående och tillförlitlig kompletterande kreditinformation.

CredPoint väl förberedda för att snabbt implementera lösningen och erbjuda dess fördelar till marknaden. Vi har infrastrukturen på plats och kan stödja en smidig övergång samt säkerställa en snabb implementering för långivare.

Vi erbjuder en kostnadseffektiv lösning som minimerar behovet av stora investeringar och kan erbjuda kunder registrets fördelar till en konkurrenskraftig kostnad.

CredPoint är väl rustade för att möta de utmaningar, möjligheter och krav som utredningens förslag om Skri-registret medför. Vi är övertygade om att vår tekniska plattform och erfarenhet kommer att vara en tillgång för marknaden när Skri-registret införs.

Tillsammans kan vi arbeta för en ansvarsfull och effektiv kreditmarknad som främjar sunda ekonomiska beslut och minskar risken för överskuldsättning.

Hela utredningen finns att läsa här.

Andra nyheter

Credpoint välkomnar Skri-registret

Överskuldsättningsutredningen gällande ett förstärkt konsumentskydd mot riskfylld kreditgivning och överskuldsättning har presenterats. Utredningens förslag innehåller bl.a. ett förslag om införande…

LÄS MER »

Vår realtidsdrivna kreditinformation skapar en mer hållbar kreditmarknad. Tillsammans med långivarna samlar vi in information om aktiva låneansökningar, skulder och krediter i realtid. Det stärker din affär och skapar en trygghet för alla inblandade. 

Kontakta oss för att få veta mer om våra produkter.

Credpoint för utvecklare

Inom kort kommer du här att hitta allt du behöver för att förstå hur din organisation kan integrera mot Credpoint och koppla upp sig och ta del av nästa generations kreditinformation.

Under tiden får du gärna maila oss på: tech@credpoint.se

Logga in

Logga in på våra tjänster här.

Har du någon fråga eller behöver du hjälp? Kontakta oss.